Recension: Escape Room

En spännande thriller med fart i.

Vi får följa ett gäng personer, främlingar för varandra och med olika bakgrunder. De har alla blivit inbjudna att delta i en tävling där du ska lösa gåtor och hitta ledtrådar i olika rum för att kunna ta dig vidare. De måste nu arbeta tillsamman för att hitta en utväg ur rummen och inser ganska snart att detta inte bara är ett spel utan på fullaste allvar. Hinner de inte ut i tid så dör de och kampen mot klockan börjar. För varje nytt rum betalas ett högt pris.

Man följer med spänning och känner hur alla impulser i kroppen tar över och mina egna tankar börja snurra. Hur stark är din överlevnadsförmåga? Hur mycket skulle du offra för att själv överleva och skulle du kunna leva med konsekvenserna av de val du gör? Hemligheter avslöjas och ett gemensamt band knyter dessa peroner samman.

En smart och välgjord film. Bra och trovärdigt skådespeleri, vacker scenografi och oväntade vändningar. Filmen testar verkligen ens egen inlevelseförmåga och jag kunde nästan höra mig själv i salongen när jag kom på någon ledtråd eller hittade en väg ut. Om du nu tar dig ut. NÅGONSIN.

Jag rekommenderar filmen varmt och framförallt på bio då upplevelsen blir total. Jag hade verkligen sett fram emot den här filmen och hade ganska höga förväntningar. Jag blev inte besviken.

/Jeanette

Kommentera.