Bumblebee – en stor krigare i en liten bubbla

Efter fem Transformers filmer inspelade på 2000-talet, är det dags igen, en sjätte del som berättar historien om Bumblebee och den utspelar sig innan den första filmen från 2007.

Filmen handlar om hur Bumblebee kom till jorden, hur han förlorar sin röst och minnet om vad som har hänt på hans hemmaplanet Cybertron. Men på ett skrotupplag blir han upphittad av en tjej, Charlie, som också är rätt vilsen i livet efter att hennes pappa har dött. Charlie tar hand om Bumblebee och tillsammans bygger de upp en stark vänskap som kommer att behövas när det visar sig att striden mellan onda och goda Transformers på jorden bara har börjat.

Storyn håller eftersom vi vet vad som kommer att hända sen. Filmen känns bitvis lite långsam och seg eftersom det är en lång uppbyggnad av karaktärerna. Men relationen mellan Charlie och Bumblebee blir trovärdig och känns som att det verkligen är bra kompisar.

Det blir några roliga scener i filmen när Bumblebee ska försöka anpassa sig det mänskliga beteendet. Actionscenerna är fantastiska och coola, framförallt slutstriden. Filmen är helt klart sevärd och nu får vi vänta och se vad den sjunde filmen om Transformers kommer att handla om.

/Sara Trast

Kommentera.