Venom – Marvels nya frontfigur

Eddie är en undersökande journalist som vill visa för allmänheten var ondskan och orättvisorna finns i världen. Han är besatt av att avslöja de som har utnyttjat andra för att nå sitt eget mål. Eddie är en god människa, men en riktig mes när det gäller att försöka försvara rättvisan rent fysiskt.

Carlton Drake, grundare av Life foundation som bedriver cancerforskning, utnyttjar människor som försökspersoner för att försöka sammanföra levande väsen från yttre rymden i en människokropp. Han hyser inga känslor för de socialt utsatta människor som får sätta livet till i alla försöken. Så när Eddie misslyckas med att avslöja Drakes affärer och dessutom förlorar både jobbet och fästmön under sitt försök, ger han upp om rättvisan. Men det är klart att det dyker upp en ny chans för vår blivande hjälte att ställa allt tillrätta och då i symbios med någon från yttre rymden som inte är någon mes.

Venom har fått hård kritik av de svenska recensenterna och filmen uppfyller inte enligt de, den kvalité som förväntas numera utav Marvel. Visst är inledningen och uppbygganden av storyn inledningsvis onödigt lång. Så för den som önskar action redan från start, får ge sig till tåls en stund. Men det är klart värt det. Och visst är storyn inte den djupaste vi har upplevt, men Tom Hardy i huvudrollen gör ändå ett fantastiskt jobb med att få rollen trovärdig. Och visst är det den komiska sidan av filmen som gör sig allra bäst. Actionscenerna är inte heller speciellt unika, förrän på slutet när värdarna och deras parasiter slås så hårt att de åker in och ut ur varandras kroppar.

När ni har sett den här filmen förstår ni varför Marvels alla tidigare front figurer som Thor, Iron man och Hulken, har fått placeras åt sidan för något fräschare och mer unikt. För visst har vi varit ute i rymden och sett filmer som utspelar sig både på jorden och i hela universum med hjälp av Marvels tidigare filmer. Men nu får vi en blandning av båda världarna i en och samma hjälte. Vi hoppas på att få njuta av Marvels ”gott och blandat” påse fler gånger och att de till nästa gång kan få till en bättre helhet och vågar göra Venom så skräckinjagande som han bör vara. Första filmen om Venom är bara uppbyggnaden, vilket alla som stannar till eftertexterna kommer att förstå. Först visst kommer du tillbaka Venom!!!???

/Sara Trast

Kommentera.