The Big Sick – En romantisk komedi som ni inte får missa

The big sick är baserad på en sann historia som handlar om den pakistanska stand-up komikern Kumail Nanjiani och om hur han träffade sin fru. Kumail kör taxi på dagarna och stand-up på kvällarna och drömmer om det stora genombrottet. Hans familj drömmer om att han en dag ska gifta sig och givetvis med en pakistanska kvinna som hans föräldrar har valt. Listan över pakistanska kvinnor som Kumail har tackat nej till börjar bli alldelens för lång. Istället träffar han en vit amerikansk kvinna och blir förälskad, men deras förhållande kompliceras eftersom Kumail inte är ärlig mot sin familj.

Kumail spelar sig själv i filmen och gör det alldelens utmärkt. Övriga roller spelas av Holly Hunter, Zoe Kazan och Ray Romano som ni känner igen från ”Alla älskar Raymond”. Alla gör en fantastisk skådespelarinsats och i många av scenerna får de en kontakt som känns så äkta och berör på djupet. Filmen är baserad på ett välskrivet manus med en snabb och fartig dialog som ändå upplevs som naturlig. Många delar av filmen är givetvis stand-up men från scenens mörka baksida. Den romantiska delen av filmen är inte tillgjord på något sätt utan vardagsrealistisk. Det är så befriande med en film som inte försöker göra sig till på något sätt, utan berättar en berättelse från verkliga livet.

Det var länge sedan jag skrattade så innerligt på bio men ibland sätts även skratten i halsen eftersom döden är så närvarande igenom hela filmen. Till alla er därute som gillar komedier missa inte chansen att unna er en trevlig fredag kväll. Ni kommer garanterat leende ifrån biografen.

/Sara

Kommentera.