Rencension: Halloween (2018)

Åter igen får vi träffa på Michael Myers när han på jakt efter sin syster dödar en massa på sin färd. I denna nyversion är Michael inlåst på anstalt och lyckas fly till sin hemstad Haddonfield för att hitta sin syster och döda henne. Systern Laurie Strode spelas återigen av Jamie Lee Curtis som har bestämt sig att en gång för alla ta död på Michael.


Den här filmen ska utspela sig ca. 20 år efter den första Halloween filmen vilket gör att de andra Halloween filmerna som Jamie medverkat i inte existerat. Jag tyckte det blev konstigt att hon helt plötsligt hade en dotter och barnbarn när hon bl.a i Halloween 2 hade en son på college. Denna film har ju också redan gjorts i flera versioner bl.a av Rob Zombie som enligt mig gjorde ett misslyckat försök. Denna film är även John Carpenter delaktig i som varit producent till de förra Halloween filmerna. I övrigt är den ju likadan som de tidigare filmerna.

Den är ganska förutsägbar och man vet precis vem som blir nästa offer och vad som ska hända sen. Den klassiska musiken är med och även om jag inte tyckte att detta var den bästa Halloween filmen så är det ju kult och det går inte att komma ifrån.

Man fick en inblick i hur livet varit som dotter till Laurie Strode som hängivit sitt liv till att vara förberedd på den dagen Michael skulle återvända. Med bunkrar byggda i huset och vapenförråd fick dottern lära sig att skjuta och hur hon skulle skydda sig och som vuxen gjorde det att dottern valt att inte ha så mycket kontakt med sin mor som hon tycker har blivit galen och paranoid.. Historien gjorde filmen lite mer intressant och gav den en handling. Det är också snyggt gjorda dödsscener om än en del är sliskiga och blodiga.


Slutet gav ju givetvis som i de tidigare filmerna en undran över om de kommer en ytterligare film eller inte. Nu hoppas jag faktiskt att de väljer att lägga ner dessa Halloween filmer och låta dem få bli klassiker utan att sabotera dem ytterligare. MEN även om jag känner mig mättad på dessa filmer och inte tycker att de egentligen ger särskilt mycket så nog kommer jag att sitta i biosalongen och se även nästa om det kommer en till för man måste ju liksom bara.

/Jeanette Sundström

 

Kommentera.