Recension: Get Out

Den här filmen hade både jag och mina vänner höga förväntningar på. För mig uppnåddes inte förväntningarna fullt ut men filmen var bra. En lite annorlunda film med skumma karaktärer och mörka intentioner. De hade även lyckats få med lite humor på vissa ställen men inte så att det blev en satir utan gjorde den helt enkelt lite mer naturlig. En film i lite Shayamalan stuk. Den var spännande och hade en liten tvist mot slutet men tyckte också att det blev lite väl överdrivet. Hade kunnat vara ännu bättre om slutet varit lite annorlunda.

Filmen handlar om en mörkhyad kille som dejtar en vit tjej och de ska hälsa på hennes föräldrar för första gången och han är lite nervös över hur de ska reagera över att han är mörk speciellt eftersom tjejen inte talat om det för dem. Det visar sig dock inte vara några problem alls utan han välkomnas till familjen som om han var en del av den. Snart visar det sig dock att familjen har andra planer och hela situationen spårar ur.

Bra skådespeleri gör att man tror på karaktärerna och deras onaturliga gester och handlingar i filmen ger den en inlevelse som höjer filmen. Men som sagt, den hade kunnat gjorts ännu bättre.

Den var ändå helt klart sevärd och hade inslag som gjorde filmen spännande. Skulle nog säga att det är mer en psykologisk thriller än en skräckfilm vilket ibland är bättre faktiskt.

/Jeanette

 

Kommentera.