Information till besökare med anledning av Coronaviruset

Regeringens beslut: Begränsa till 500 besökare

Med anledning av smittorisken av Coronaviruset, COVID-19, har Regeringen den 11/3 beslutat att begränsa antalet besökare vid evenemang till 500 st samtidigt. Man bedömer att det vid händelser med fler än 500 personer är risk för ökad smittspridning av just den anledningen att besökare reser till och från platsen för evenemanget.

Detta påverkar i dagsläget inte oss som arrangör då vår maxkapacitet är 425 besökare i vår största lokal, Saga. Om man räknar in personal och medverkande på scenen understiger vi med råge gränsen som Regeringen beslutat. Det är också så att vår primära publik är hemmahörande i Norrbottens län, som ju visserligen är stort och medför restid, men att det inte handlar om den risk som Folkhälsomyndigheten ser vid exempelvis spelningar på Ullevi, Dramaten eller Kungliga Operan.

Med det sagt anser vi på Folkets Hus att vi har ett ansvar för att minska riskerna för smittospridning där det går och är relevant. Därför har vi tagit fram en handlingsplan med flera steg. Vissa har vi verkställt på en gång, andra kommer vi att följa upp om situationen kräver det. Vi bevakar utvecklingen noga och går vid behov ut med mer information när det blir aktuellt.

Vi håller öppet som vanligt

Tills vidare håller vi öppet som vanligt och hoppas att du vill komma på inplanerade föreställningar, biovisningar och andra arrangemang i våra lokaler. Vi och många av våra samarbetspartners är beroende av ditt besök för att vi ska finnas kvar även efter Coronaviruset haft sin tid på världsscenen. Tillhör man en riskgrupp är det bra att inte vistas i stora folksamlingar alls. Är man inte i riskgrupperna kan man med fördel besöka oss utan att känna sig orolig.

Vi uppmanar våra besökare att följa instruktioner från Folkhälsomyndigheten, Region Norrbotten samt Bodens Kommun. Det innebär att man bör stanna hemma om man har symtom och/eller känner sig sjuk. Man bör tvätta händerna ofta och noga och inte ta sig i ansiktet i onödan när man vistas utomhus bland folk. Mer information hittar du på: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Återköp av biljetter

Tills vidare gäller vår återköpspolicy. Den innebär att vi återköper dina biljetter mot presentkort som är giltiga i ett års tid från utfärdande. Vid köp via vår hemsida kan vi kölägga återköp via vår biljettleverantör Tickster. Det innebär att du får tillbaka pengarna på det konto du angett vid köpet. Vi kommer att hålla fast vid den här policyn så länge det är gångbart och meddelar så fort det sker någon förändring i våra förutsättningar att uppfylla den. Kontakta oss om du har frågor kring återköp av biljetter.

Till andras arrangemang i våra lokaler är det arrangören som själv bestämmer hur de ska hantera återköp. Kontakta arrangören direkt när det är möjligt. Är du osäker på vem du ska kontakta, prata med oss så skickar vi dig rätt sen.

Senarelagda premiärer

En del distributörer väljer nu att senarelägga premiärer av film på bio. Titlar som berörts hittills är bland andra: A QUIET PLACE 2, FAST AND FURIOUS 9, NO TIME TO DIE (James Bond), PELLE KANIN 2. Den här listan kommer säkerligen att bli längre. Vi bokar in ersättningsvisningar för de titlar som faller bort så fort vi får nyheten från distributören. Sedan visar vi självfallet titlarna på deras nya premiärdatum där det är möjligt. Det är lite meckigt just nu och beskeden om senareläggning kommer med kort varsel. Vi hoppas att du ska hitta något som faller dig i smaken trots det. Har du synpunkter på sättningen kan du alltid kontakta oss. Vi tar gärna emot din feedback!

Ta hand om varandra och tvätta händerna nu,
Personalen på Folkets Hus

Kommentera.