Barn- och ungdoms-kultursstipendium BUKS 2017

Folkets Hus delar årligen ut ett stipendium för att stödja barn- och ungdomskultur (förkortat BUKS). Stipendiet tilldelas ungdomar under 20 år som visat estetisk talang eller föreningar och organisationer som på olika sätt främjar barn- och ungdomskultur. Stipendiet är en penningsumma på 2500 kr och erkännande av föreningen Folkets Hus Boden som delar ut detta diplom samt graverar in stipendiatens namn på ett minnesplakat.

Årets stipendiat heter Amanda Klang och så här lyder motiveringen:

Amanda Klang är en ambitiös elev som tar ansvar för sina studier. Hon sjunger, spelar tvärflöjt, gitarr och saxofon i olika genrer. Utöver sina studier på Musikgymnasiet medverkar hon i flera andra musikaliska sammanhang och orkestrar, t.ex Kulturskolans blåsorkester och Hemvärnets blåsorkester. Hon är dessutom intresserad av ljudteknik och kommer till hösten att påbörja sina studier som AV-tekniker på Framnäs folkhögskola.

Vi blev bjudna på skönsång av Amanda ackompnajerat av Isidor Abdelkader här om veckan i samband med utdelningen av stipendiumet. Vi i personalen samt styrelsen på Folkets Hus önskar dig all lycka till i dina framtida studier samt musikaliska utveckling.

Kommentera.