Pris
Se evenemangets beskrivning

Speltid
Cirka 2 tim 15 min inkl. paus

Tal
Engelska

Undertext
Svenska

OPERA: Hans och Greta (Inspelat evenemang)

Datum
Lördag 27 Januari14:00Boka biljetter

Hans och Greta är en äventyrsopera för hela familjen. Vi visar Mets färgsprakande version av den populära operan, efter bröderna Grimms älskade saga. En rolig och fantasifull uppsättning, med melodiös musik och en fantastisk ensemble.

Operan hade premiär i Weimar 1893 och har blivit en av de mest framgångsrika sagooperorna någonsin. Kompositören var en av Richard Wagners lärjungar, och musiken är kryddad med de sofistikerade musiklektioner Humperdinck fått sig av sin idol, samtidigt som de behåller en charmig och lätt ton.

Musiken i Hans och Greta kombinerar en tillgänglig charm med sofistikerad subtilitet. Liksom Wagner ger Humperdinck olika musikaliska teman till olika tankegångar i operans handling och omvandlar dessa i takt med utvecklingen i dramat. Till skillnad från Wagner använder Humperdinck separata melodier, bland dem riktiga folksånger.

Operan börjar hemma hos Hans och Greta, förflyttas till den mörka skogen, och sedan till häxans pepparkakshus. Handlingen rör sig med andra ord från verkligheten, genom mörkret, och in i det orealistiska och fantastiska – alltid med maten i blickfånget. Varje akt utspelas i olika typer av kök, med distinkta stilar; en D H Lawrence-inspirerad, en inspirerad av tysk expressionism och en av Absurd teater.

FÖRESTÄLLNINGEN ÄR INSPELAD PÅ MET I NEW YORK OCH ÄR EN REPRIS FRÅN 2008.

DIRIGENT: Vladimir Jurowskij
REGI: Barbara Willis Sweete
I ROLLERNA: Alice Coote, Christine Schäfer, Alan Held
SPRÅK: Sjungs på engelska. Svensk text

Biljettinfo

Ordinarie pris
210 kr inkl. serviceavgift

Barn/Ungdom upp till 26 år
165 kr inkl. serviceagift

Familjerabatt 
25 % på ord pris vid minst 2 vuxna och 2 barn. Köpes som barn/undoms biljetter på hemsidan.