Pris
Se evenemangets beskrivning

Speltid
Cirka 3 tim inkl. paus

Tal
Italienska

Undertext
Svenska

OPERA: Aida – Kungliga Operan

Datum
Lördag 17 Mars15:00Boka biljetter

När världen står i lågor behövs kärleken som mest. Giuseppe Verdis Aida är en kärlekshistoria fylld av konflikter, fanatism och martyrskap – episk i formatet, men hela tiden nära känslorna. Vi är glada att livesända den från Kungliga Operan.

Aida hade premiär 1871 i Kairo och blev snabbt ett av operarepertoarens mest älskade alster. Verdi sa själv att Aida är ”mer intensivt, mer dramatiskt” än något av hans andra verk.

Efter den kritikerrosade succén Nixon in China är regissör Michael Cavanagh tillbaka med en laddad produktion där dramat står i centrum. Vanligtvis är handlingen i Aida förlagd till faraonernas Egypten, men i den här uppsättningen ligger fokus på nutidens påtryckningar och den inre oro som slukar de hjältemodiga men sårbara människorna.

Berättelsen om Aida griper in i dagens samhällsutveckling där det pågår krig, politiska kriser och starka uppdelningar mellan olika grupper. Vi ser den obevekliga kärleken mellan två unga människor kämpa mot en fullständigt kaotisk verklighet.

Framförs på italienska med svensk text.
Musik: Giuseppe Verdi
Regi: Michael Cavanagh
Text: Antonio Ghislanzoni
Dramaturgi: Katarina Aronsson
Scenografi & kostym:Magdalena Åberg
Ljus: Linus Fellbom
I rollerna: Christina Nilsson, Katarina Dalayman

BILJETTINFO

Ordinarie pris: 255 kr inkl. serviceavgift
Barn/Ungdom upp till 26 år: 140 kr inkl. serviceavgift
Scenpass Sverige: 230 kr inkl. serviceavgift