Pris
90:-/120:-

Censur
15 år

Speltid
1 tim 39 min

Tal
Engelska

Undertext
Svenska

They Shall Not Grow Old

Datum
Fredag 19 April19:00Boka biljetter
Söndag 28 April14:00Boka biljetter

Tack vare den digitala tekniken har Peter Jackson tagit bort repor och smuts och saktat ner tempot på de 100-åriga stumfilmerna så att människor rör sig i normal takt. Jackson har låtit läppläsare tolka vad som sägs och lagt in deras repliker, liksom pålagda, synkade ljud av fordon, hundar, munspel, explosioner, mm. Filmerna är färglagda.

Peter Jackson väljer bort den storslagna historiska berättelsen och fokuserar istället på de unga män som drog ut i krig, för att i många fall aldrig återvända. Med ett rikt material av arkivbilder och ljudupptagningar från BBC och Imperial War Museum, återskapar han med full skärpa och klara färger den enorma tragedi som drabbade miljontals människor. Från rekryternas tidiga entusiasm till helvetet i skyttegravarna och all den död och förstörelse de tvingades bevittna på vägen mot den slutliga desillusionen.

Det här är en häpnadsväckande nära upplevelse av hur det var att vara där.

Presscitat

”Svartvita repiga filmer får nytt liv tack vare digital teknik som kan få en att tappa andan” – Aftonbladet (betyg 4 plus)

”En filmhistorisk milstolpe” – Moviezine (betyg 5)

”Alla måste se den här filmen” – Daily Mail

”En gripande, rörande och oavlåtligt engagerande lektion i hur man ger det förflutna liv” – Hollywood Reporter

5 stjärnor – The Guardian
5 stjärnor – The Independent
5 stjärnor – Weekly Express
5 stjärnor – Roger Ebert

Biljettinfo

Biljettpris

Ordinarie: 120:-
Ungdom 15–26 år: 90:-

Genre – Krigsfilm
Regi – Peter Jackson
Premiärdatum – 2019-03-08

Vid visning av film med 15-års åldersgräns måste du ha med dig din legitimation även när du köpt biljett via webben. Ledsagarregeln gäller endast i vuxet sällskap. Går du själv på bio händer det att vi ber om legitimation, var beredd på det. Rullstolsplatser finns på rad 14, höger balkong. För att välja specifika platser i salongen välj alternativet "Jag vill välja platser manuellt". Salongens kapacitet är två rullstolar med en ledsagare var. Vänligen respektera att dessa platser är till för de som sitter i rullstol. Genom att boka och köpa biljett via webben godkänner du att du tagit del av informationen om dessa begränsningar. Tack för ditt överseende!