Pris
Se evenemangets beskrivning

Censur
Barntillåten

Speltid
1 tim 41 min

Tal
Svenska

Undertext
Svenska

Skådespelare
Mikael Persbrandt
Helena Bergström
Tomas von Brömssen

Tårtgeneralen

Datum
Onsdag 7 Mars19:00Boka biljetter
Söndag 11 Mars19:00Boka biljetter
Söndag 18 Mars14:00Boka biljetter
Onsdag 21 Mars19:00Boka biljetter
Lördag 7 April14:00Boka biljetter

Året är 1984 och tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse P – nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad – för att motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie befängda händelser. Men den här dråpliga berättelsen som är hämtad ur verkligheten, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst. Framförallt handlar det om en man, hans smörgåstårta och om ett annat slags livsverk.

Mikael Persbrandt spelar rollen som Hasse P. Han får sällskap av Helena Bergström i rollen som Dyr-Gunilla och Tomas von Brömssen som Ivar.

Genre: Drama, Komedi
Manus & regi: Filip Hammar och Fredrik Wikingsson
Premiärdatum: 2017-03-07

Komedin TÅRTGENERALEN är baserad på en sann historia samt Filips och Fredriks bok med samma namn.

Vid visning av film med 15-års åldersgräns måste du ha med dig din legitimation även när du köpt biljett via webben. Ledsagarregeln gäller endast i vuxet sällskap. Går du själv på bio händer det att vi ber om legitimation, var beredd på det. Rullstolsplatser finns på rad 14, höger balkong. För att välja specifika platser i salongen välj alternativet "Jag vill välja platser manuellt". Salongens kapacitet är två rullstolar med en ledsagare var. Vänligen respektera att dessa platser är till för de som sitter i rullstol. Genom att boka och köpa biljett via webben godkänner du att du tagit del av informationen om dessa begränsningar. Tack för ditt överseende!