Pris
110:-

Censur
11 år

Speltid
3 tim 48 min

Tal
Engelska

Undertext
Svenska

Skådespelare
Elijah Wood
Sean Astin
Ian Holm
Ian McKellen
Christopher Lee
Billy Boyd
Liv Tyler
Cate Blanchett
Sean Bean
Orlando Bloom

Sagan om ringen: Härskarringen

Datum och tid för visning kommer inom kort

Äntligen kan du uppleva Sagan om ringen-trilogin på bio igen! För första gången sedan premiären visas den på den stora duken, denna gång i den extra långa versionen.

Peter Jacksons mastodontfilmatisering av J R R Tolkiens fantasyepos är en av de största biosuccéerna någonsin.

Den unge hoben Frodo ärver en magisk ring av sin kusin Bilbo. Frodo får snart veta att dess ursprunglige skapare, den onde trollkarlen Sauron, desperat letar efter ringen. Ringen har onda krafter som Sauron behöver för att förslava hela Midgård. Det finns bara en utväg – att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet sällskap om nio utvalda ger sig iväg med den motvillige Frodo. Det blir en färd fylld av äventyr och fasor.

Genre: Äventyr
Regi: Peter Jackson
Premiärdatum: 2020-05-08

Pressreaktion

”Sagan om ringen lever upp till förväntningarna. Filmen är ett storslaget äventyr med fantastiska bilder. Det är också den våldsammaste film som någonsin fått 11-årsgräns i Sverige. Den är spännande och bitvis brutal, huvuden rullar och helvetesfigurer vrålar i terror rätt upp i ansiktet på den gapande åskådaren. Bra filmer drar oss in i sin verklighet, och ”Sagan om ringen” lyckas fånga Tolkiens värld. Peter Jackson väver skickligt samman Nya Zeelands dramatiska landskap med datoreffekter.” – Aftonbladet

”Ibland kan ett oerhört ansvar hamna i händerna på den mest oväntade person. Jag tänker förstås både på lille Frodo och lille Peter Jackson. Kanske kan man inte jämföra vikten av att rädda hela världen från att hamna i ondskans garn och att lyckas med en filmatisering av ett litterärt verk, men jag är ungefär lika imponerad av båda två.” – russin.nu

 

Vid visning av film med 15-års åldersgräns måste du ha med dig din legitimation även när du köpt biljett via webben. Ledsagarregeln gäller endast i vuxet sällskap. Går du själv på bio händer det att vi ber om legitimation, var beredd på det. Rullstolsplatser finns på rad 14, höger balkong. För att välja specifika platser i salongen välj alternativet "Jag vill välja platser manuellt". Salongens kapacitet är två rullstolar med en ledsagare var. Vänligen respektera att dessa platser är till för de som sitter i rullstol. Genom att boka och köpa biljett via webben godkänner du att du tagit del av informationen om dessa begränsningar. Tack för ditt överseende!