Pris
110:-

Censur
15 år

Speltid
2 tim 12 min

Tal
Koreanska

Undertext
Svenska

Skådespelare
Kang-ho Song
Sun-kyun Lee
Yeo-jeong Jo

Parasit

Datum
Söndag 2 Februari19:00Boka biljetter
Onsdag 12 Februari19:00Boka biljetter

En del av Award season 2020  Filmprissäsong på Sagabiografen

Vinnare av Guldpalmen 2019 och Golden Globe för ”Bästa utländska film”

6 Oscarsnomineringar – bland annat i kategorierna ”Bästa film”, ”Bästa regi” och ”Bästa internationella film”

4 BAFTA-nomineringar – bland annat i kategorierna ”Bästa icke-engelskspråkiga film”, ”Bästa regi” och ”Bästa manus”

Handling

Ki-taeks familj är en färgstark skara som hankar sig fram genom livet med hjälp av påhittighet och list. Men några pengar har de inte. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj så tvekar han inte en sekund.

Väl på plats börjar han smida planer för resten av sin familj som en efter en får jobb i det nya huset. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är helt utom kontroll.

Bong Joon-hos färgsprakande familjesaga är lika omtumlande som träffsäker. Den kommer ta andan ur dig!

”Det är inte lätt för människor med olika bakgrund att leva ihop på samma yta. Speciellt inte i en värld där mänskliga relationer baserade på samexistens eller symbios inte håller och den ena gruppen knuffas in i ett parasitiskt förhållande till den andra. I en sådan värld, vem kan peka finger åt en kämpande familj, låst i sin kamp för överlevnad, och kalla dem parasiter? De var inte parasiter från början. De är våra grannar, vänner och kollegor som har knuffats till kanten av ett stup. Det är en beskrivning av vanliga människor som hamnar i ett oundvikligt tumult. En komedi utan clowner. En tragedi utan skurkar. En film som leder till våldsamt trassel och ett huvudstupa fall nerför trappan. Ni är alla inbjudna.” – Bong Joon-ho

Genre – Drama
Regi – Joon-ho Bong
Premiärdatum – 2019-12-20

Vid visning av film med 15-års åldersgräns måste du ha med dig din legitimation även när du köpt biljett via webben. Ledsagarregeln gäller endast i vuxet sällskap. Går du själv på bio händer det att vi ber om legitimation, var beredd på det. Rullstolsplatser finns på rad 14, höger balkong. För att välja specifika platser i salongen välj alternativet "Jag vill välja platser manuellt". Salongens kapacitet är två rullstolar med en ledsagare var. Vänligen respektera att dessa platser är till för de som sitter i rullstol. Genom att boka och köpa biljett via webben godkänner du att du tagit del av informationen om dessa begränsningar. Tack för ditt överseende!