Pris
120:-

Censur
15 år

Speltid
2 tim 5 min

Tal
Engelska

Undertext
Svenska

Skådespelare
Saoirse Ronan
Margot Robbie
Jack Lowden
Joe Alwyn
Gemma Chan
Martin Compston
Ismael Cordova
Brendan Coyle
Ian Hart
Adrian Lester
James McArdle
David Tennant
Guy Pearce

Mary Queen of Scots

Datum
Lördag 23 Mars19:00Boka biljetter
Söndag 24 Mars14:00Boka biljetter

MARY QUEEN OF SCOTS utforskar den karismatiska Mary Stuarts turbulenta liv.

Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary att gifta om sig. Istället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. ”Systrarna” betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld, måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet.

Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda och historiens gång förändras för alltid.

Genre – Drama
Regi – Josie Rourke
Premiärdatum – 2019-02-08


Vid visning av film med 15-års åldersgräns måste du ha med dig din legitimation även när du köpt biljett via webben. Ledsagarregeln gäller endast i vuxet sällskap. Går du själv på bio händer det att vi ber om legitimation, var beredd på det. Rullstolsplatser finns på rad 14, höger balkong. För att välja specifika platser i salongen välj alternativet "Jag vill välja platser manuellt". Salongens kapacitet är två rullstolar med en ledsagare var. Vänligen respektera att dessa platser är till för de som sitter i rullstol. Genom att boka och köpa biljett via webben godkänner du att du tagit del av informationen om dessa begränsningar. Tack för ditt överseende!