Pris
Fritt inträde

Censur
15 år

Speltid
1 tim 45 min

Undertext
Svenska

Skådespelare
Victor Polster, Oliver Bodart, Arieh Worthalter

Fri entré: Girl

Datum
Tisdag 19 November19:00Se nedan för information

Filmstudion & Folkets Hus Boden presenterar: Girl – en gripande film baserad på den sanna historien om balettstudenten och transpersonen Lara.

Information

Visas tisdag 19 nov
Fri entré
Förmingel från 18:00

Handling

Den beslutsamma 15-åriga Lara är helt besatt av att bli en professionell ballerina. Hon har sin pappas stöd och vågar därför börja på en ny skola för att förverkliga sin dröm, vilket innebär ännu hårdare arbete.

Laras frustration och otålighet växer när hon märker att hennes kropp inte kan hänga med i den strikta träningen eftersom hon föddes som pojke. Vi får följa den långa process som sker innan en könskorrigerande operation kan genomföras. Hormonbehandlingar och möten med psykologer och läkare sker samtidigt som Lara sliter ut kroppen och gör allt för att dölja vad hon har mellan benen.

Filmen, Belgiens Oscarsbidrag, bygger på en sann historia och har bland annat prisats på filmfestivalen i Cannes och på Stockholm Film Festival. Debutanten Victor Polster hyllas för sin roll som Lara.

Vid visning av film med 15-års åldersgräns måste du ha med dig din legitimation även när du köpt biljett via webben. Ledsagarregeln gäller endast i vuxet sällskap. Går du själv på bio händer det att vi ber om legitimation, var beredd på det. Rullstolsplatser finns på rad 14, höger balkong. För att välja specifika platser i salongen välj alternativet "Jag vill välja platser manuellt". Salongens kapacitet är två rullstolar med en ledsagare var. Vänligen respektera att dessa platser är till för de som sitter i rullstol. Genom att boka och köpa biljett via webben godkänner du att du tagit del av informationen om dessa begränsningar. Tack för ditt överseende!