Pris
130:-

Censur
11 år

Speltid
2 tim 3 min

Tal
Svenska

Undertext
Svenska

Skådespelare
Stellan Skarsgård
Bjørn Floberg
Tobias Sentelmann
Danica Curcic
Pål Sverre Hagen
Gard B. Eidsvold
Jon Ranes

Dagbio: Ut och stjäla hästar

Datum
Onsdag 6 November14:00Boka biljetter

Efter mer än femtio år i Sverige flyttar änklingen Trond tillbaka till Norge, nära den plats vid gränsen mellan brödraländerna där han 1948 upplevde en sommar som han helst vill glömma. Sommaren då ett barn sköts ihjäl och hans far lämnade familjen för en annan kvinna.

Hans närmaste granne är en äldre man med hund. Mannen haltar betänkligt och snart förstår Trond att han är en speciell person som han kände för femtio år sedan. Hans minne återvänder till den där morgonen då allt började, då han skulle ut och stjäla hästar.

Genre – Drama
Regi – Hans Petter Moland
Premiärdatum – 2019-07-26


* * * * “En ovanligt vacker och välgjord film” – Dagens Nyheter

* * * * “Engagerande drama som gör den norska succéboken rättvisa” – Aftonbladet

* * * * “En film du gärna ser flera gånger” – Kulturbloggen

* * * * “Suggestiv och storslaget”  Moviezine

“Vackert, med fint skådespeleri” – SVT Kultur

“Skarsgård imponerar” – Expressen

Vid visning av film med 15-års åldersgräns måste du ha med dig din legitimation även när du köpt biljett via webben. Ledsagarregeln gäller endast i vuxet sällskap. Går du själv på bio händer det att vi ber om legitimation, var beredd på det. Rullstolsplatser finns på rad 14, höger balkong. För att välja specifika platser i salongen välj alternativet "Jag vill välja platser manuellt". Salongens kapacitet är två rullstolar med en ledsagare var. Vänligen respektera att dessa platser är till för de som sitter i rullstol. Genom att boka och köpa biljett via webben godkänner du att du tagit del av informationen om dessa begränsningar. Tack för ditt överseende!