Biljetter och bokning

Hämta dina biljetter
Lista varor hos Tickster
Öppna bokningsguide (PDF)
Köp presentkortÅldersgränser på bio

Allmänna riktlinjer

  • Förbokade biobiljetter måste betalas för och hämtas på plats
  • Om du är säker på att du ska gå, förköp dina biljetter
  • Vid ånger innan evenemangsstart byter vi dina betalda biljetter mot presentkort
  • 30 min innan visningen startar kan vi inte längre garantera dig dina förvalda platser
  • Är placeringen viktig? Gör då ett förköp eller hämta ut biljetterna dagen innan
  • Närmare visningens början placerar vårt bokningssystem er automatiskt
  • Vi genomför eventuell ålderskontroll (via fotolegitimation) i insläppet

Bokningsinformation

Om du behöver hjälp med att boka biljetter via nätet kan du följa vår bokningsguide eller
ta kontakt med servicepersonalen.

Lokalöversikt, Saga

Policy för val av specifik plats i salongen

Vår policy är att du får välja platser själv från och med biljettsläpp fram till och med 30 min innan visning startar. Vi rekommenderar er alltid att ha 45 min till godo för att ni ska hinna även om det är kö. För att få välja plats i lugn och ro är det bäst att köpa biljetterna i förväg via nätet eller i vår dagkassa.

Policyn finns till för att vi ska kunna ge alla besökare en chans att komma till rätta i salongen innan filmen startat, även de som är ute i sista sekund. Var snäll och respektera detta när du besöker oss! Vänd aldrig kassapersonalens skärm mot dig. Vi behöver våra skärmar för att kunna göra våra jobb.

Boka per telefon och via webben

Vi tar emot bokningar per telefon och på vår hemsida till och med 60 min innan visningen startar och biokiosken öppnar. Efter det säljs endast biljetter på plats och via webben. Utöver det kan du alltid köpa din biljett i vår dagkassa som är öppen vardagar 15:00 – 18:00.

Rullstolsplatser och tillgänglighet

Guide: Boka och köp rullstolsplatser via hemsidan

Du kommer in i salongen med rullstol (hiss finns), däremot har vi ett begränsat antal rullstolsplatser (2 st rullstolar och 2 st ledsagarplatser). Vid vissa arrangemang där arrangör begärt extra teknikutrymme erbjuds färre rullstolsplatser. Ring eller mejla oss så svarar vi på dina tillgänglighetsfrågor!

Är du ledsagare och ska gå på bio med din brukare? Boka gärna biljetter och hämta ut dom i kassan på plats så bjuder vi ledsagaren. Har du redan köpt biljetterna via vår hemsida? Inga problem! Vi kan lätt återköpa dina biljetter så att du som ledsagare får gå gratis. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

Aktuella priser

Gäller från och med 2015-01-01

Dagbio 60:-
Ordinarie 110:-
3D-visning 120:-

Vi har ett och samma låga biljettpris för alla våra besökare. De allra minsta barnen får följa med vuxna om de är så små att de sitter i knät och filmen de ska se är barntillåten. Större barn som kan sitta själv placeras på egen plats. Priserna gäller vid köp i kassan på Saga och avser alltså en plats.

Presentkort

Vi erbjuder presentkort till flera olika belopp. De gäller endast hos Folkets Hus Boden och vi tar ej emot presentkort från andra biografer (exempelvis SF). Giltighetstiden är 1 år från inköpsdatum. Du kan inte återlösa presentkort mot pengar, däremot kan du använda det som betalning för allt som vi säljer. Det vill säga för entréavgifter, biobiljetter, popcorn, godis, fika och mer!

Du kan köpa presentkort hos oss i dagkassan under ordinarie öppettider eller dygnet runt via hemsidan. Klicka här för att öppna presenkortbutiken: Köp presentkort

Serviceavgifter

Kallas ibland för förköpsavgift. Serviceavgift tillkommer när vi säljer biljetter till aktiviteter i våra lokaler för andra arrangörers räkning. I regel betalas inte serviceavgifter tillbaka vid återköp på grund av ånger.

För att täcka kringkostnader lägger vi på 10 kr vid utskrift av biobiljett i kassan. Även detta är en serviceavgift. Att köpa biobiljetterna på nätet är alltså alltid 10 kr billigare per biljett (förutsatt att du skriver ut dem själv eller öppnar dem i din smartphone).

Censur och åldersgräns

Statens Medieråd fastställer åldersgränser för film som är avsedd att visas för barn under 15 år. Filmer som inte åldersgranskats tilldelas automatiskt åldersgränsen ”från 15 år”. I egenskap av att vara offentlig biograf är Folkets Hus Boden skyldiga att, i enlighet med svensk lag, följa de åldersgränser som Statens Medieråd beslutat. Vi gör vårt bästa för att du som kund på förhand ska veta om vilken åldersgräns filmen har. Du kan läsa mer om vår policy här: Åldersgränser på bio (2017-02-27)