Biljetter och bokning

Hämta dina biljetter
Lista varor hos Tickster
Öppna bokningsguide (PDF)
Köp presentkortÅldersgränser på bio

Allmänna riktlinjer

  • Förbokade biobiljetter måste betalas för och hämtas på plats
  • Vid ånger innan evenemangsstart byter vi dina betalda biljetter mot presentkort
  • 30 min innan visningen startar kan vi inte längre garantera dig dina förvalda platser
  • Är placeringen viktig? Förköp eller hämta ut biljetterna senast 45 min innan visningen
  • Närmare visningens början placerar vårt bokningssystem er automatiskt på bästa plats
  • Vi genomför eventuell ålderskontroll (via fotolegitimation) i insläppet
  • Hos oss gäller samma låga biljettpris för alla
  • Ha biljetten tillgänglig under hela visningen ifall vi behöver genomföra en kontroll

Om du behöver hjälp med att boka biljetter via nätet kan du följa vår bokningsguide eller
ta kontakt med servicepersonalen.

Policy för val av specifik plats i salongen

Vår policy är att du får välja platser själv från och med biljettsläpp fram till och med 30 min innan visning startar. Vi rekommenderar er alltid att ha 45 min till godo för att ni ska hinna även om det är kö. För att få välja plats i lugn och ro är det bäst att köpa biljetterna i förväg via nätet eller i vår dagkassa.

Policyn finns till för att vi ska kunna ge alla besökare en chans att komma till rätta i salongen innan filmen startat, även de som är ute i sista sekund. Var snäll och respektera detta när du besöker oss! Vänd aldrig kassapersonalens skärm mot dig. Vi behöver våra skärmar för att kunna göra våra jobb.

Boka per telefon och via webben

Vi tar emot bokningar per telefon och på vår hemsida till och med 60 min innan visningen startar och biokiosken öppnar. Efter det säljs endast biljetter på plats och via webben. Utöver det kan du alltid köpa din biljett i vår dagkassa som är öppen vardagar 15:00 – 18:00.

Rullstolsplatser och tillgänglighet

Guide: Boka och köp rullstolsplatser via hemsidan

Du kommer in i salongen med rullstol (hiss finns), däremot har vi ett begränsat antal rullstolsplatser (2 st rullstolar och 2 st ledsagarplatser). Vid vissa arrangemang där arrangör begärt extra teknikutrymme erbjuds färre rullstolsplatser. Ring eller mejla oss så svarar vi på dina tillgänglighetsfrågor!

Är du ledsagare och ska gå på bio med din brukare? Boka gärna biljetter och hämta ut dom i kassan på plats så bjuder vi ledsagaren. Har du redan köpt biljetterna via vår hemsida? Inga problem! Vi kan lätt återköpa dina biljetter så att du som ledsagare får gå gratis. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

Samma låga biljettpris för alla!

Gäller från och med 2019-05-15

Dagbio 80:-
Ordinarie biovisning 130:-
3D-biovisning 130:-

Våra ordinarie priser gäller både vid köp av biljett i kassan på Saga och på nätet via vår webbshop. Biljetten ska man ha med sig under hela visningen och kunna visa upp för kontrollant. Arrangemang och event kan ha egna priser. Läs mer om eventuella inträden under varje enskilt arrangemangs sida.

Vi har ett och samma låga biljettpris för alla våra besökare. Istället för rabatter baserade på ålder strävar vi efter att kunna erbjuda något för alla. Oavsett om du bor i eller besöker Boden vill vi att du ska vara delaktig i utbudet. Därför har vi vår Dagbio, Live på bio, knatte- och lovbio, filmfestivaler och mycket mer i våra lokaler. Berätta för oss vad du tycker och vad just du vill se mer av – vi finns här för din skull!

Måste mitt barn ha egen biljett?

Alla som ska se film behöver alltså ha en egen biljett. Undantag görs endast för mycket små spädbarn, men vi rekommenderar i regel föräldrar att inte ta med sig spädbarn på våra ordinarie visningar. Anledningen är att kvällsfilmerna kan ha hög ljudvolym som kan skrämma eller bara vara mycket obehaglig för små barn. Välj istället någon av våra visningar av knattefilm eller dagbio om du vet med dig att ditt barn är känsligt för höga ljud. Personalen kan berätta mer och ge dig en rekommendation. Fråga oss så hjälper vi dig hitta rätt film för dig och ditt barn!

Presentkort

Vi erbjuder presentkort till flera olika belopp. De gäller endast hos Folkets Hus Boden och vi tar ej emot presentkort från andra biografer (exempelvis SF). Giltighetstiden är 1 år från inköpsdatum. Du kan inte återlösa presentkort mot pengar, däremot kan du använda det som betalning för allt som vi säljer. Det vill säga för entréavgifter, biobiljetter, popcorn, godis, fika och mer!

Du kan köpa presentkort hos oss i dagkassan under ordinarie öppettider eller dygnet runt via hemsidan. Klicka här för att öppna presenkortbutiken: Köp presentkort

Serviceavgifter

Kallas ibland för förköpsavgift. Serviceavgift tillkommer när vi säljer biljetter till aktiviteter i våra lokaler för andra arrangörers räkning. I regel betalas inte serviceavgifter tillbaka vid återköp på grund av ånger.

Censur och åldersgräns

Statens Medieråd fastställer åldersgränser för film som är avsedd att visas för barn under 15 år. Filmer som inte åldersgranskats tilldelas automatiskt åldersgränsen ”från 15 år”. I egenskap av att vara offentlig biograf är Folkets Hus Boden skyldiga att, i enlighet med svensk lag, följa de åldersgränser som Statens Medieråd beslutat. Vi gör vårt bästa för att du som kund på förhand ska veta om vilken åldersgräns filmen har. Du kan läsa mer om vår policy här: Åldersgränser på bio (2017-02-27)