Pris
Se evenemangets beskrivning

Lokal
Saga

Censur
11 år

Speltid
1 tim 43 min

Freeheld (Filmvisning med fritt inträde)

Datum
Fredag 14 Oktober19:00

Folkets Hus sponsrar Boden Queer Film Festival genom att ta in årets invigningsfilm. Vi har valt Freeheld eftersom vi vill visa en premiärfilm som är aktuell och som inte tidigare visats i Boden. Läs mer om filmen nedan!

FREEHELD berättar den sanna kärlekshistorien om Laurel och Stacie och deras kamp för rättvisa. Laurel Hester (Julianne Moore), en dekorerad kriminalpolis, diagnostiseras med obotlig cancer och vill lämna sin hårt förvärvade pension till sin partner, Stacie Andree (Ellen Page). Hade de varit ett heterosexuellt par hade det skett automatiskt. Men New Jerseys beslutsfattare, ”Freeholders”, konspirerar för att förhindra att Laurel får samma rättigheter. Kriminalaren och Laurels partner, Dane Wells (Michael Shannon), och aktivisten Steve Goldstein (Steve Carell), sluter upp i kampen tillsammans med poliser och vanliga medborgare för att stödja dem i deras kamp för jämställdhet.

Sagt om filmen

4/5
”MISSA INTE DENNA PÄRLA” – TV4 Nyhetsmorgon

4/5
”OEMOTSTÅNDLIG” – Amelia

4/5
”LYSANDE SKÅDESPELERI” – Filmeye

4/5  – Sveriges Radio P4

4/5
”Freeheld är en film som alla bör se” – Konstpretton

”Freeheld är en av sommarens mest gripande snyftare” – Sveriges Radio P1 Kultur

4/4
”Det är en gripande, relevant och vackert gjord film som inte får missas av någon med ett hjärta och ett socialt samvete.” – New York Observer

4/5 – NOW Toronto

8/10 – We Got This Covered

Information

Genre: Drama, Romans
Land: USA
Regissör: Peter Sollett
Skådespelare: Julianne Moore, Ellen Page, Michael Shannon, Steve Carell, Luke Grimes, Josh Charles
Skriven av: Ron Nyswaner

Observera att filmen har gratis inträde och onumrerad placering. Saga har en maxkapacitet på 424 platser – först till kvarn gäller! Ring 0921-185 50 för att boka rullstolsplats.

Välkomna!