Pris
Se evenemangets beskrivning

Lokal
Saga, ingång Drottninggatan

Censur
Passar alla åldrar

Boden Queer Film Festival 2020

Datum
Fredag 21 Februari16:00-21:00
Lördag 22 Februari11:00-16:00

Queerfilm för alla åldrar!

Kortfilmer med regnbågstema för knattar och familjer. Supermysig animerad kortfilm för barn och ungdom. Klassisk queer-långfilm för ungdomar, unga vuxna och alla som är unga i sinnet. I år satsar festivalen på alla åldrar. Ta med kompisen, syrran och farmor på queerfilmmys!

Premiärfilmen Min pappa Marianne visas för ordinarie biljettpris (130 KR) och ramas in av ett samtal (BQFF Talk) mellan visningarna. Du kan välja om du vill se filmen först och sen lyssna på samtalet, först lyssna på samtal sen se filmen eller om du bara vill gå på samtalet som har fri entré.

Lördagens klassikervisning av Fucking Åmål kostar en femtiolapp. Medlemmar i RFSL Luleå och norra Norrbottens län har rabatter på alla biljettpriserna. Övriga programpunkter har fri entré. Se programmet för alla detaljer!

Boden Queer Film Festival arrangeras av RFSL Luleå och norra Norrbottens Län och Folkets Hus Boden. Festivalen är möjlig tack vare Bodens Kommun och CinemaQueer.


Program

Fredag 21/2

16:00-18:00 Min pappa Marianne – Ordinarie biljettpris 130:-, Saga

18:00-18:30 BQFF Talk – Samtal om queer representation, Café, Fri entré

19:00-21:00 Min pappa Marianne – Ordinarie biljettpris 130:-, Saga

Lördag 22/2

11:00-12:00 Kortfilmspaket med regnbågstema – Fri entré, Saga

13:00-14:00 Topp 3 – Kortfilm, Fri entré, Saga

14:30- 16:00 Fucking Åmål – Queerklassiker, 50 KR, Saga

RFSLs medlemmar har rabatt på filmerna som visas med biljettpris. Kontakta oss vid funderingar: lulea@rfsl.se

Läs mer om programmet på www.bodenqueerfilmfestival.se/program-2020


Information om lokalerna

Filmerna visas i salongen på Sagabiografen, Drottninggatan 4 i Boden. Man kan inte parkera direkt utanför entrén eftersom den ligger på en gågata, men det finns gott om parkeringsplatser i närliggande P-hus. Caféet ligger i samma lokal, på bottenplanet.

Lokalerna är utrustade med rymligare toaletter för rullstolar och barnvagnar och har hiss. I salongen finns ett begränsat antal rullstolsplatser. Entréer har dörröppnare. I vissa fall måste man lägga ut en mindre ramp för trösklar. Kontakta servicepersonalen på 0921-18550 om du behöver assistans eller har frågor om tillgängligheten.

Varför Boden Queer Film Festival?

Med start 2015 har RFSL årligen arrangerat Boden Queer  Film Festival på Folkets Hus i Boden. Med ett kortare uppehåll 2019 för omgruppering är festivalen nu tillbaka, den här gången med Folkets Hus som medarrangör.

Festivalens syfte är att lyfta filmer och filmskapare som på ett eller annat sätt gestaltar queera personer i film och TV. Vi vill skapa en mötesplats för queera personer, queer kultur och queert motstånd i Boden. Film kan använda som ett sätt att färdas in i någon annans värld och för en stund ta del av historier om andras livsöden, kamp och liv. Vi tycker att filmen kan vara ett starkt pedagogiskt redskap för att visa att alla möjliga typer av människor finns och ska få finnas. Såväl på duken som i verkliga livet.