Pris
Fri entré

Lokal
Saga, ingång Drottninggatan

Censur
Passar alla åldrar

Antifascistisk festivalhelg:
Özz Nûjen

Datum
Torsdag 8 November18:00
Boden mot rasisms Antifascistiska festivalhelg inleds med en fantastisk afton tillsammans med älskade och hyllade ståuppkomiker Özz Nujen. Förbered er på att skratta så att tårarna sprutar!

Kvällen arrangeras av Boden mot rasism tillsammans med Vänsterpartiet Boden, ABF och vi på Folkets Hus. Sponsrar gör BodenArr. Varmt välkomna!

Fri entré

Först till kvarn gäller. Dörrarna öppnas normalt cirka 15 minuter innan föreställningen börjar. Informationen kan komma att ändras närmare arrangemangsstart. Vid behov uppdateras den här texten. Du kan även få uppdateringar genom att klicka ”kommer/intresserad” på arrangemanget på Facebook. Länk finns i spalten till vänster.

Har du frågor kring tillgängligheten i lokalerna och rullstolsplatser, ring 0921-18550 eller mejla info@boden.fh.se.

Om Özz Nûjen:

Årets manliga komiker 2014

På Svenska Standupgalan 2014 blev Özz Nûjen korad till Årets manliga komiker med motiveringen: ”Med en utstrålning som försätter berg och en vilja att förändra världen är han branschens ledstjärna. Han har visat att han vill och kan leda nationen men vi hoppas han förgyller våra scener i många år framöver.”

Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland. Hans första soloshow ”Dålig stämning” hade premiär 2012 och blev en stor succé och turnerade i tre säsonger i både Sverige och Norge. När föreställningen visades i SVT förra året blev det ett av de mest delade klippen på SVT Play under hela året. Nu i maj firar Özz Nûjen 15 år som standup-komiker.

Förra året medverkade Özz Nûjen för andra gången i ”Sommar i P1”. Han har även arbetat som programledare och lett ”Morgonpasset i P3”, “Lika olika” på SVT och lett talkshowen ”Özz i P1″,

Özz Nûjen är även etablerad som skådespelare och har spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie “Äkta människor” som sålts till 50 länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och “Comme chez soi” och är nu i april aktuell i en av huvudrollerna i fotbollskomedin ”10 000 timmar” tillsammans med Peter Magnusson.

Även på teaterscenen har Özz Nûjen rönt framgångar och bland hans roller märks Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo”.

Under de senaste åren har Özz Nûjen belönats med flera priser och utmärkelser. 2012 fick han Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen och 2013 tilldelades han Teaterförbundet Karl Gerhards stipendium. Tidigare i år mottog han Expressens satirpris Ankan och i motiveringen kunde man bland annat läsa ”Özz Nûjen har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir”.